Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/lpr.dk/danskfakturaskabelon.dk/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Hvorfor skal man fakturere? | Dansk Faktura Skabelon

Hvorfor skal man fakturere?

Hvis du ikke sælger dine varer direkte i en butik, så skal du udarbejde en faktura for hvert salg. Det er et lovkrav, at man skal fakturere i følge bogføringsloven i Danmark. Grunden til, at det er en god idé at fakturere sine salg er, at man kan holde styr på, hvilke varer der er solgt og hvornår. I en fysisk butik er en bon tilsvarende en faktura.

Faktura er bevis for korrekt regnskab

Du skal kunne bevise overfor myndighederne, at dit regnskab er korrekt. En af måderne er, at der er overensstemmelse mellem udsendte fakturaer og tallene i dit regnskab. Udover det generelle krav om fakturering, så indeholder bogføringsloven også en række specifikke krav til fakturaer. Du skal fx altid lave to fakturaer for hvert salg. Kunden skal selvfølgelig modtage en faktura, og så skal du selv have en gemt til dig regnskab.

Du kan downloade vores faktura skabeloner uden det koster dig en krone – vælg mellem skabeloner på dansk og engelsk, som du får i både excel og word. Her ser du et eksempel på en faktura skabelon:

Eksempel på en faktura skabelon i excel fra danskfakturaskabelon.dk

 

Fakturering for at få betaling

Den primære årsag til, at man fakturerer er, at virksomheden skal sørge for at få betaling for de solgte varer. De fleste virksomheder handler nemlig på kredit. Langt de fleste virksomheder betaler også deres fakturaer, men betalingen kan selvfølgelig glippe en gang i mellem. Hvis det sker, så skal du sørge for at udsende en rykker til din kunde. Du kan bruge vores gratis rykker skabeloner og gerne vores rykkerprocedure.

Hvad er en kreditnota?

Når du fakturerer, så kan du komme ud for, at varerne bliver returneret. I det tilfælde skal du også lave et dokument, nemlig en kreditnota. Det vil sige, at kunden ikke behøver at betale fakturaen alligevel, hvis han ikke ønsker kunden. Også ved afslag i prisen bruger man en kreditnota, så trækkes kreditnota beløbet blot fra fakturabeløbet, hvis ikke fakturaen allerede er betalt. Hvis fakturaen er betalt, så skal du udbetale restbeløbet til kunden.

Du får kreditnota skabeloner på engelsk og dansk, og i både excel-format og word-format. Du skal bare downloade skabelonerne og så er du klar til at skrive din første kreditnota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *