Hvilken faktura skabelon skal man bruge – excel eller word?

Det korte svar er: Det er en smagssag og det kommer helt an på, hvad du foretrækker. Prøv at downloade begge faktura skabeloner og arbejd med dem, så finder du uden tvivl ud af, om excel eller word er bedst for dig.

Indholdsmæssigt er det egentlig lige meget om du bruger excel skabelonen eller word skabelonen. Det er de samme oplysninger, der er angivet i begge faktura skabeloner og de lever op til alle de fakturakrav, der stilles til fakturaer i Danmark.

Eksempler på faktura skabeloner

Her ser du to eksempler på faktura skabeloner fra danskfakturaskabelon.dk. Faktura skabelonen til venstre er i excel-format, mens eksemplet til højre er i word-format. Layoutet på de to faktura skabeloner minder meget om hinanden, men faktura skabelonen i excel er en smule mere smart en den i word.

Eksempel på faktura skabelon i excel og word

 

Excel faktura udregner selv beløb

Det smarte ved excel skabelonen er, at den er sat op med formler, der både udregner beløbet med og uden moms. Det eneste du skal gøre er, at taste den korrekte pris for en vare ind og angive antal styk, så regner excel selv resten ud. Det kan man desværre ikke gøre i word skabelonen, så hvis du foretrækker den faktura skabelon, så må du selv finde lommeregneren frem. Husk, at der gælder andre momsregler ved salg til udenlandske virksomheder.

Kreditnota skabeloner i excel og word

Du kan også bruge vores kreditnota skabeloner, hvis du skal ændre i en afsendt faktura. Vores kreditnota skabeloner fås også i excel og word. Hvis du ikke har sendt din faktura, men har skrevet den, så skal du lave en intern kreditnota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *