Hvordan bruger man en faktura skabelon?

Dansk Faktura Skabelon har 4 forskellige faktura skabeloner, som du kan vælge i mellem – 2 i excel og 2 i word. De lever allesammen op til de krav, der stilles til en faktura skabelon. Vores 4 faktura skabeloner er:

Faktura skabelon i excel-format (Dansk)

Faktura skabelon i excel-format (Engelsk)

Faktura skabelon i word-format (Dansk)

Faktura skabelon i word-format (Engelsk)

På billedet kan du se faktura skabelonen:

 Eksempel på en faktura skabelon i excel fra danskfakturaskabelon.dk

Download vores faktura skabeloner nu!

Dine virksomhedsoplysninger

Øverst på faktura skabelonen skal du skrive din virksomheds navn, adresse og evt. indsætte et logo i højre hjørne. Det kan være en rigtig god idé at indsætte et logo, så modtageren kan genkende din virksomhed. Det er også det sidste indtryk du gør hos en kunde, så det er vigtigt at det er et godt sidste indtryk, så kunden handler hos dig igen.

Modtagers oplysninger

Øverst til venstre skal du skrive modtagervirksomhedens navn og adresse. Det er vigtigt, at man kan se, hvem der bliver faktureret til.

Fakturaoplysninger

Til højre skal du skrive fakturaens nummer. Husk, at du skal bruge fortløbende nummerering på dine fakturaer. Vores faktura skabeloner lever 100 % op til de gældende fakturakrav. Hvis det er din første faktura, så kan du starte nummereringen på hvilket som helst tal du vil. Det kan du gøre, hvis du synes det ser uproffessionelt ud, at du aldrig har sendt en faktura før. Du skal også tilføje en fakturadato, som er den dato du udsteder fakturaen. Derudover skal du påføres en forfaldsdato, som er den dato du senest skal modtage betalingen. Det er mest normalt at bruge en af disse betalingsbetingelser: Netto kontant, 30 dages netto, Løbende måned + 15 dage netto.

Beskrivelse af varer

Midt på fakturaen skal du angive hvilke varer der er tale om. Ud fra hver vare skal du skrive, hvilket antal der er solgt. Der skal tilføjes en pris pr. styk. Faktura skabeloner i excel er sat op med udregninger, så du bare skal taste oplysningerne ind og så regner excel selv beløbet ud. I word-udgaven skal du selv finde lommeregneren frem.

Beløb til betaling

Faktura skabelonen i excel regner beløbet til betaling ud og inkl. momssatsen, der er sat til 25 procent. Word-skabelon kan ikke regne beløbene ud for dig, så der skal du selv beregne subtotal og moms. Husk altid at tjekke de gældende momsregler ved salg til udlandet.

Betalingsoplysninger

Nederst på siden skal du angive din adresse, mail, CVR-nummer, Momsnr. og betalingsoplysninger. Det er ikke noget krav at disse oplysninger er oplyst, undtagen CVR-nummer. Men det er en rigtig god idé at oplyse alle disse oplysninger, så din kunde ved, hvordan de skal betale fakturaen.

Du kan også downloade vores kreditnota skabeloner, hvis du har brug for at lave en kreditnota. Brug enten excel skabelonen eller word skabelonen – de fås både på dansk og engelsk ligesom faktura skabelonerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *