Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/lpr.dk/danskfakturaskabelon.dk/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Hvad er en kreditnota? | Dansk Faktura Skabelon

Hvad er en kreditnota?

En kreditnota er en negativ faktura. Du skal oprette en kreditnota, hvis du skal udbetale penge til dine kunde. Det kan fx være, fordi kunden har sendt varer retur eller du giver kunden et afslag på prisen. En kreditnota kan kun komme i forlængelse af en tidligere faktura.

Sælger udarbejder kreditnotaen

Det er sælger, der står for at bringe sagerne i orden og lave en kreditnota. Kunden skal selvfølgelig have en kopi og du skal også selv gemme en kopi af kreditnotaen. Bogføringslovens bestemmelser siger, at du skal opbevare en kopi, som SKAT kan få adgang til ved gennemgang af dit regnskab.

Eksempel på en kreditnota fra danskfakturaskabelon.dk

Du kan helt gratis downloade en af vores kreditnota skabeloner på både dansk og engelsk, og de fås i excel og word. Du kan også downloade vores faktura skabeloner, hvis du skal fakturere.

Gratis kreditnota skabelon i excel

 

Hvordan fungerer betalingen af en kreditnota? 

Du kan enten udbetale kreditnotaen kontant eller overføre til kundens bankkonto. Hvis kunden endnu ikke har betalt fakturaen, men gør dig opmærksom på en fejl på fakturaen, så skal du stadig oprette en kreditnota. Det du gør er, at udarbejde en kreditnota, der udlignede den oprindelige faktura. Hvis det drejer sig om hele beløbet, så skal du påføre samtlige varer på kreditnotaen og det fulde beløb. Det betyder, at den oprindelige faktura er fuldt udlignet. Hvis det kun drejer sig om nogle enkelt varer, så påfører du dem på kreditnotaen, således at beløbet bliver reduceret. Derefter skal kunden blot betale det resterende beløb på den oprindelige faktura.

Hvilke krav er der til kreditnotaer?

Kreditnotaer skal leve op til de samme fakturakrav, som en faktura skal. En kreditnota er jo faktisk en faktura. Du skal huske følgende:

  • Fakturadato
  • Fakturanummer
  • Sælgers navn, cvr-nr. og adresse
  • Købers navn, cvr-nr. og adresse
  • Vareoplysninger
  • Moms

Det er vigtigt, at du påfører din kreditnota et fortløbende nummer ligesom på dine fakturaer. Du kan enten vælge om du vil fortsætte talrækken fra fakturaer eller om du vil have en nummerering kun for kreditnotaer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *